Zdroje dat a informací použitých v NutriPro

Celý program je vytvořen na základě odborné literatury. Na této stránce naleznete použité zdroje, ze kterých jsme v programu čerpali.

Databáze potravin:

  • Jednotlivé potraviny jsou vyzdrojované přímo v programu NutriPro EXPERT
  • Potraviny kustovnice-goja a acai byly zadány podle literatury: Valeriya Krasovskaya. Antioxidant Properties of Berries: Review of Human Studies and their Relevance in the Context of the European Food Safety Authority. Hogeschool van Amsterdam, 2012.

Doporučené denní dávky:

  • Referenční hodnoty pro příjem živin. V ČR 1. vyd. Praha: Společnost pro výživu, 2011. ISBN 978-80-254-6987-3.
  • Referenční hodnoty pro příjem živin. V ČR 2. vyd. Praha: Společnost pro výživu, 2018. ISBN 978-80-906659-3-4.
  • Přehled všech nutrientů, včetně dalších informací: https://wiki.nutripro.cz/nutrienty

Energetický výdej, rovnice výpočtu BMR, tabulka PAL:

Výtěžnostní a retenční faktory pro recepturní modul ProfiReceptury:

Další zdroje informací:

Receptury v databázi, které naleznete pod následujícími zkratkami:

  • Runštuk - Receptury zadané podle literatury pana Jaroslava Runštuka, podle které se vyučuje na studijních oborech kuchař/číšník
  • VSOH - Receptury zadané Vysokou školou obchodní a hotelovou v Brně (VŠOH)

Stránka se načítá...